Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investeşte în oameni!"

Elevii României la American Computer Science League

Așa după cum se întâmplă anual, de 36 de ani, în decembrie 2014 s-a dat startul unei noi ediții a prestigiosului concurs internațional de informatică organizat de American Computer Science League (ACSL) pentru elevii de liceu.

Printre cei înscriși se numără și anul acesta elevii Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov, recunoscută pepinieră de informaticieni, cu un palmares intern și internațional impresionant.

La concursul ACSL, elevii noștri concurează, în prima fază, alături de reprezentanții a peste 200 de licee din Statele Unite, Canada, Europa și Japonia dovedind, într-un regim de mare obiectivitate, că pregătirea lor în domeniul programării calculatoarelor este excelentă.

În luna mai 2015 va avea loc, la Timber Creek HS, 1001 Avalon Park S Blvd, Orlando, FL 32828, SUA, confruntarea finală între cele mai bine plasate licee în etapele la distantă anterioare.

În acest an, Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov participă cu două echipe la categoriile Junior 5 și Intermediate 5. La etapele preliminare, desfășurate pe internet, echipele au obținut punctaje apropiate de cele maxime.

De-a lungul anilor, rezultatele celor care au constituit echipele ACSL au fost remarcabile și în concursurile tradiționale locale (olimpiade școlare la diferite nivele) dovedind că buna lor clasare acasă și în străinătate, nu este întâmplătoare. Anexăm acestei cereri o listă cu rezultatele obținute la edițiile precedente ACSL precum și numele elevilor premiați în diverse concursuri.

Având in vedere rezultatele obținute până acum și experiența de concurs dobândită de elevi și de profesorii coordonatori, avem convingerea că și în acest an echipa noastră va putea obține un loc fruntaș la marea finală.

Din motive bine cunoscute, nici școala, nici familiile elevilor noștri nu vor putea acoperi costurile transportului și al șederii în SUA (în jur de 3000USD/persoană). Depinde deci, în mare măsură, de înțelegerea și bunăvoința dumneavoastră ca și în acest an elevii de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov să se întoarcă glorioși dintr-o confruntare internațională a tinerelor elite.

Inapoi